Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύγκλιση απόψεων Παπανδρέου - Αλαβάνου για την Παιδεία

Σύγκλιση απόψεων στα ζητήματα της Παιδείας διαπίστωσαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή τους, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι είχαν μία ειλικρινή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα ζητήματα της Παιδείας, της νέας γενιάς και της οικονομικής κρίσης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει κοινό έδαφος στα θέματα Παιδείας, εν όψει και του διαλόγου για την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. "Στο βαθμό που υπάρχει κοινή προσέγγιση, είμαστε έτοιμοι για κοινές δραστηριότητες και με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης", ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέκος Αλαβάνος δεν κατάφεραν, πάντως να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας. Ο κ. Αλαβάνος μάλιστα δήλωσε ότι "οι βασικές προγραμματικές διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπουν την ευρύτερη συνεργασία των δύο χώρων". Και οι δύο χαρακτήρισαν πάντως "ειλικρινή" τη συνομιλία τους, με το Γιώργο Παπανδρέου να προαναγγέλλει τη συνέχιση των επαφών τους. "Έντοπίσαμε διαφορές, αλλά και συγκλίσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε", σημείωσε από τη μεριά του ο Αλ. Αλαβάνος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
ΣΥΡΙΖΑ