Ηλεκτρονική Έκδοση

Πτώση αεροσκάφους στην Νέα Υόρκη - Εξετάζονται τα «μαύρα κουτιά»

*Τελευταία ενημέρωση 21:10

Στην Ουάσινγκτον μεταφέρθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, παρασύροντας στο θάνατο 50 ανθρώπους. Τίποτα δεν δείχνει έως τώρα ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Continental Airlines,  εκτελούσε την πτήση 3457 από το  Νιούαρκ του Νιου Τζέρσει, στο Μπάφαλο στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης και  έπεσε σε σπίτι το οποίο αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες.  Το αεροπλάνο προσέγγιζε το διεθνές αεροδρόμιο του Νιαγάρα στο Μπάφαλο και το δυστύχημα έγινε σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και μόλις πέντε λεπτά πριν από την προσγείωσή του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι 49  επιβάτες συμπεριλαμβανομένου και του πενταμελούς πληρώματος, έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, έχασε τη ζωή του στο έδαφος.

Επίσης σύμφωνα με τις  αρχές δύο ακόμη  άτομα, τα οποία δεν επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη με τους  ιδιοκτήτες του σπιτιού πάνω στο οποίο συνετρίβη το αεροσκάφος.

Αρκετά σπίτια εκκενώθηκαν για το φόβο πυρκαγιάς από τα καύσιμα του αεροσκάφους τα οποία είχαν σκορπιστεί στη γύρω  περιοχή, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής και αυτό διότι  το μοιραίο αεροσκάφος έπεσε πολύ κοντά σε πυροσβεστικό σταθμό.

Επίσης σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και η χήρα ενός εκ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η οποία πήγαινε στο Μπάφαλο  προκειμένου να γιορτάσει  με την οικογένειά της την επέτειο των πεντηκοστών όγδοων γενεθλίων του εκλιπόντος συζύγου της.

Από την προκαταρκτική έρευνα που γίνεται, τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να ήταν τρομοκρατική επίθεση όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, τα δύο "μαύρα κουτιά" μεταφέρθηκαν στην Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τεντ Λοπάτκιεβιτς. Σε αυτά, καταγράφονται τα στοιχεία που αφορούν την πτήση, οι συνομιλίες του πιλότου με τον Πύργο ελέγχου, που εκάστοτε εποπτεύει στην ασφαλή πτήση του αεροπλάνου αλλά και οι συνομιλίες μέσα στο πιλοτήριο. Μετά την ανάλυσή τους πιθανόν να είναι δυνατή η διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν την τραγωδία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
ΗΠΑ