Ηλεκτρονική Έκδοση

Β. Παλαιοκώστας και Αλ. Ριζάι «πέταξαν» με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό-Τρεις παραιτήσεις και άσκηση διώξεων ζήτησε ο Ν. Δένδιας

Απόδραση-καρμπόν από αέρος

Οι λεπτομέρειες από την προηγούμενη απόδραση όπως αποτυπώθηκαν στην έντυπη και στην ηλεκτρονική «Ε»

Με τον ίδιο τρόπο που είχαν αποδράσει από τις ίδιες φυλακές στις 4 Ιουνίου 2006, «πέταξαν» από τον Κορυδαλλό ο Β. Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Στο Πολυδένδρι βρέθηκε το ελικόπτερο της απόδρασης Στο Πολυδένδρι βρέθηκε το ελικόπτερο της απόδρασης Γύρω στις 4 το απόγευμα ελικόπτερο προσγειώθηκε στον προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού. Ταχύτατα επιβιβάστηκαν σε αυτό ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι, ενώ οι φρουροί προσπάθησαν να ματαιώσουν την απόδραση πυροβολώντας, ανεπιτυχώς, κατά του ελικοπτέρου. Το αεροσκάφος απογειώθηκε και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι ο αδερφός του Β. Παλαιοκώστας, Νίκος, κρατείται στις φυλακές Πάτρας.Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει το ελικόπτερο στην περιοχή του Καπανδριτίου. Στις περιοχές όπου εικάζεται ότι μπορεί να έχουν καταφύγει οι δραπέτες, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Πετούν δύο ελικόπτερα τη ΕΛ.ΑΣ. ενώ δεκάδες περιπολικά αλλά και δυνάμεις των ΕΚΑΜ περιπολούν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Δεύτερη απόδραση με τον ίδιο τρόπο από τον Κορυδαλλό Δεύτερη απόδραση με τον ίδιο τρόπο από τον Κορυδαλλό Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ελικόπτερο κατόρθωσε να φτάσει ως και πάνω από τον Κορυδαλλό παραμένουν αδιευκρίνιστες. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε επιλέξει το ίδιο δίδυμο για να αποδράσει από τις φυλακές την Κυριακή 4 Ιουνίου 2006. Τότε, ο Παλαιοκώστας είχε μισθώσει μαζί με συνεργό του ένα ελικόπτερο για περιηγητικούς λόγους. Σημειώνεται δε, ότι η σημερινή απόδραση έγινε ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η δίκη για την πρώτη, αυτήν της 4ης Ιουνίου 2006. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2008, λίγες ημέρες μετά την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά.

Η επανάληψη του σκηνικού έχει προκαλέσει έντονα ερωτήματα  για το κατά πόσον η απόδραση του 2006 έγινε μάθημα για το (αρμόδιο για τις φυλακές) υπουργείο Δικαιοσύνης και τις Αρχές ασφαλείας.

Τρεις παραιτήσεις και άσκηση ποινικής δίωξης ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την παραίτηση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Φώτη Βλάχου, του προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης, Απ. Οικονόμου και του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού,  Λ. Καραμπέκιου, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Ν. Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί αυτή την κατάσταση και τόνισε ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι εμπλέκονται στο σημερινό συμβάν. Επίσης, ζήτησε από τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Τη βοήθεια του κοινού ζητά πάλι η ΕΛ.ΑΣ.
Με φραγή κλήσεων απαντά στο φιάσκο η κυβέρνηση
Έρευνες για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού
Η επανάληψη ενός «πρωτοφανούς» περιστατικού