Ηλεκτρονική Έκδοση

Kαι από το internet η προμήθεια των τελών για το 2011

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εάν θέλουν να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Οι λεπτομέρειες για τον υπολογισμό και τον τρόπο προμήθειας του μπλε αυτοκόλλητου, που φέτος θα μπορεί να αποκτηθεί και μέσω διαδικτύου, ακολουθούν παρακάτω.

Τα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν Ι.Χ. ταξινομημένα πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 μπορείτε να τα δείτε εδώ, ενώ για ταξινομήσεις μετά από αυτήν την ημερομηνία τα "πράσινα" τέλη που εφαρμόζονται κατά περίπτωση παρουσιάζονται εδώ.

Για τα Ι.Χ. τα τέλη θα είναι χρώματος ασημί και μπλε ενώ για τα Δ.Χ. οχήματα θα είναι ασημί και καφέ.

Σημειώνεται πως στα Ι.Χ. θα πρέπει υποχρεωτικά οι οδηγοί να το κολλούν στο παρμπρίζ και στις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα σε εμφανές σημείο. Σε περίπτωση που απλώς το έχετε μέσα στο Ι.Χ. και δεν είναι κολλημένο προβλέπεται πρόστιμο 30 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. 

Πρόστιμα για εκπρόθεσμη προμήθεια των τελών

Σύμφωνα με το υπουργείο η προμήθεια των τελών θα είναι εμπρόθεσμη όταν γίνεται μέχρι 31.12.2010 ενώ για όσους δεν φροντίσουν εγκαίρως προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ως εξής:

  • α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο είναι 30 ευρώ
  • β) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας πάνω από 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας
  • γ) Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το μισό των τελών κυκλοφορίας που θα πλήρωνε κανονικά
Η διάθεση των τελών

Οι οδηγοί θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα τέλη, από τις Τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛ.ΤΑ και τις εφορίες.

Τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ALPHA BANK A.E., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., EFG EUROBANK-ERGASIAS Α.Ε., ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., CITIBANK INTERNATIONAL PLC, MARFIN - ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., MILLENIUM BANK Α.Ε., ATTICA BANK ΑNΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Τ ΒΑΝΚ Α.Ε., PROBANΚ Α.Ε., PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., FBB - ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ LTD, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.,

Συνεταιριστικές Τράπεζες:

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΧΑΪΚΗ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ,

Δ.Ο.Υ.:

Οι ΔΟΥ χορηγούν υποχρεωτικά τα τέλη για:

  • •τα Δ.Χ. οχήματα
  • •τα Ι.Χ. που η προμήθεια γίνεται εκπρόθεσμα,
  • •περιπτώσεις που δεν έχει έρθει ειδοποιητήριο, 
  • •Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 1-11-2010
  • •περιπτώσεις που ο πολίτης προτιμάει για κάποιο λόγο να το προμηθευτεί από εκεί.
Προμήθεια του σήματος

Το σήμα για τα τέλη χορηγείται στον ιδιοκτήτη ή σε άλλο πρόσωπο χωρίς εξουσιοδότηση αρκεί να υπάρχει το ειδοποιητήριο ή η άδεια κυκλοφορίας.

  • α) Σε περίπτωση που η προμήθεια του σήματος γίνεται από τις Τράπεζες, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε., το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., είναι απαραίτητο το προεκτυπωμένο ειδοποιητήριο - απόδειξη πληρωμής, που θα έχει αποσταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ. στον ιδιοκτήτη του οχήματος.
  • β) Στην περίπτωση που η προμήθεια του σήματος γίνεται από τη Δ.Ο.Υ., χρειάζεται η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (φωτοαντίγραφο αυτής μόνο στις περιπτώσεις των οχημάτων Δημοσίας Χρήσης), όταν δεν προσκομίζεται το ειδοποιητήριο.
Εάν επιλέξετε να προμηθευθείτε τα τέλη μέσω Internet ή call center, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βγάλει ο κάθε φορέας

Τι γίνεται εάν χάσω το χαρτάκι των τελών

Τέλος σε περίπτωση που αγοράσετε το σήμα των τελών και το χάσετε, θα πρέπει να έχετε φυλάξει την απόδειξη πληρωμής και με την επιβάρυνση των 30 ευρώ μπορείτε, μόνο από ΔΟΥ να αποκτήσετε καινούριο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η katsadoros george έγραψε: (πριν 10 έτη)
"Kαι από το internet η προμήθεια των τελών για το 2011" ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ! ="Εάν επιλέξετε να προμηθευθείτε τα τέλη μέσω Internet ή call center, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βγάλει ο κάθε φορέας " μας φωτίσατε!
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
ο τίτλος που βάλατε είναι άσχετος με το περιεχόμενο.

συμφωνώ με τοχρήστη Katsadoros
3 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ευχαριστούμε πολύ το συντάκτη του άρθρου... μας φώτισε!
4 Ο/Η Panagiotis Kessopoulos έγραψε: (πριν 10 έτη)
Το αυτοκίνητό μου είναι 2 ετών, αλλά συνεχίζει να πωλείται με τα ίδια χαρακτηριστικά και μετά την 1/11, όταν αρχισαν να ισχύουν τα "πράσινα τέλη". Δηλαδή καλούμαι να πληρώσω τέλη 600 ευρώ, ενώ όποιος το αποκτήσει μετά την 1/11 θα πληρώνει 231 ευρώ.
Εγώ στο σχολείο δεν έμαθα αυτά τα μαθηματικά και αδυνατώ να κατανοήσω γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση.
Φαίνεται ότι εκεί ψηλά στα υπουργεία ξέρουν διαφορετικά μαθηματικά. Αλλά όταν θα κάνουν την πρόσθεση θα δουν ότι δεν θα τους βγαίνει.
Χαιρετίσματα στον κ. Πρωθυπουργό, όσο για τις απαπειλούμενες εκλογές, καλοδεχούμενες είναι.
5 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Εγώ που έχω δυο αυτοκίνητα, μπορώ να πάρω ένα σήμα και στη συνέχεια δηλώνοντας ότι το έχασα να πάρω το άλλο με 30 ευρώ !!!!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τo πορτοφόλι μου
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Για το ίδιο θέμα
«Πράσινα» τέλη για όσους αγοράζουν Ι.Χ. από σήμερα