Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντί-ο στον Χρήστο Παπουτσάκη

Νικήθηκε στα 76 του χρόνια από την επάρατη νόσο ο εκδότης του περιοδικού «Αντί», της μακροβιότερης πολιτικής και πολιτιστικής επιθεώρησης, Χρήστος Παπουτσάκης.

Ο Χρήστος Παπουτσάκης γεννήθηκε το 1934 στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως αρχιτέκτονας, όμως οι πολιτικές και πνευματικές ανησυχίες του, τον ώθησαν να εκδώσει τον Μάιο του 1972 μαζί με άλλους πνευματικούς ανθρώπους,  το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙ με συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη. Η πράξη του αυτή,  προκάλεσε την αντίδραση της χούντας, η οποία έκλεισε το περιοδικό και συνέλαβε τον Χρήστο Παπουτσάκη. Το περιοδικό επανεκδόθηκε μετά την πτώση της χούντας και κυκλοφορούσε αδιαλείπτως ανά δεκαπενθήμερο, έως και πριν από ένα χρόνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρα του τα Χανιά, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ αναφέρει: "Ο Χρήστος Παπουτσάκης, ο δικός μας, ο αγαπημένος μας Χρήστος δεν είναι πια κοντά μας. ΑΝΤΙπαλος του πολιτικού αυταρχισμού, ΑΝΤΙθετος στην πολιτική φτήνια ΑΝΤΙρρησίας απέναντι στην οκνηρή Αριστερά, Ο Χρήστος ΑΝΤΙστάθηκε στους δικτάτορες αλλά και στον μικρόψυχο καθημερινό φασισμό. Γι αυτό τον αγαπήσαμε και γι αυτό δεν θα τον ξεχάσουμε".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα