Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρωταπριλιά με ...κουκούλες

Δεκάδες blogs υιοθετούν την πρωτοβουλία «Πρωταπριλιά με κουκούλες» που ξεκίνησε αυθόρμητα πριν από μερικές ημέρες έχοντας ως στόχο «να προκαλέσει μία μαζική και δημόσια αντίδραση στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας που προωθεί η κυβέρνηση», όπως αναφέρει κείμενο που αναδημοσιεύεται σε πολλές ιστοσελίδες.

Ένα... καρναβάλι μέσα στον Απρίλη, η πρόταση των μπλογκς στους πολίτες, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση της κουκούλας Ένα... καρναβάλι μέσα στον Απρίλη, η πρόταση των μπλογκς στους πολίτες, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση της κουκούλας Τα ιστολόγια που είχαν την πρωτοβουλία της "Ημέρας Κουκουλοφορίας" προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει κυκλοφορώντας, όπου είναι εφικτό, με φούτερ, κουκούλες, μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας που να "αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του", την 1η Απριλίου. "Το απόγευμα, στις 6:30 μαζευόμαστε σε σημείο ή σημεία που θα αποφασίσουμε, με ανάλογα αξεσουάρ", αναφέρουν σε σχετικό κείμενό τους και προσθέτουν: "Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα μέτρα", τονίζοντας: "Δεν είμαστε "κίνημα μπλόγκερς", είμαστε πολίτες!".

Παρόμοια κείμενα δημοσιεύονται σε σχετικά group, στο Facebook και διακινούνται με SMS μέσω κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ιστολόγιο imeratiskoukoulas: "ά-γνωστοί... καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες... βρήκαμε αυτό που μας ενώνει".

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Το άλλοθι της κουκούλας
Η «κουκούλα» της ανεπάρκειας
Κουκούλες - περιύβριση: άλλοθι στην ανικανότητα
Στοπ δικηγόρων σε κουκουλονόμους