Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιστρέφει στην ΑΔΑΕ ο φάκελος της υπόθεσης

Ακυρώνει το ΣτΕ το πρόστιμο στην Vodafone για τις υποκλοπές

Άκυρη κρίνει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης της ολομέλειας και αναμένεται να δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα. Το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση της ΑΔΑΕ είναι άκυρη γιατί ελήφθη από τα μέλη της σε συνεδρίαση που δεν ήταν δημόσια και με δεδομένο ότι εσχάτως προσαρμόστηκε στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η οποία και προβλέπει ότι οι Σύμβουλοι Επικρατείας έχουν δικαίωμα ελέγχου στις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών. 

Κατά συνέπεια  επιστρέφει ο φάκελος της Vodafone  στην ΑΔΑΕ , προκειμένου να εκδοθεί νέα απόφαση για το ύψος του προστίμου. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ζήτημα μη επιβολής προστίμου, αλλά ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί το ύψος του. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως ενδέχεται να ανοίξει νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση των υποκλοπών. 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα