Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ και ΣΥΝ κατά Πάγκαλου για τα περί «αλητών» και απελάσεων

Την άμεση αντίδραση του ΣΥΝ προκάλεσαν οι επιθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέξη Τσίπρα, με τη χθεσινή συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και την ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για επαναπροώθηση (απέλαση) λαθρομεταναστών.

Το νέο «μπαράζ» του Θ. Πάγκαλου προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΝ Το νέο «μπαράζ» του Θ. Πάγκαλου προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΝ Ο Θ. Πάγκαλος είπε στην «Κ.Ε» ότι ο Α. Αλαβάνος δεν έχει ωριμάσει πολιτικά και πνευματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτοκτονεί» και το πανεπιστημιακό άσυλο «έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες με την υποστήριξη των Νεολαιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ». Στην ομιλία του, στον Εύοσμο, τόνισε ότι του την «έχει δώσει» ο Τσε Γκεβάρα, διότι είδε τον Α. Τσίπρα να μιλά έχοντας πίσω του αφίσα του Γκεβάρα και σχολίασε: «Τι μας προτείνει; Να πάρουμε τα βουνά; Τι θέλει αυτό το παιδί;».

Τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών που διαμένουν πάνω από 8 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και υπέρ της απέλασης λαθρομεταναστών, λέγοντας ενδεικτικά ότι κάθε μήνα το ελληνικό κράτος θα πρέπει να στέλνει ένα αεροπλάνο Μπόινγκ με Πακιστανούς λαθρομετανάστες στο Πακιστάν. «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου, μέσω του κ. Πάγκαλου, εξυμνεί την εργασιακή βαρβαρότητα, προωθεί την ξενοφοβία και επιτίθεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στην Αριστερά», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην κόντρα του με το ΚΚΕ, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά στην Αλέκα Παπαρήγα κι «ας απευθυνθεί όπου θέλει», με τη σημείωση ότι με τη συζήτηση αυτή δεν έχει καμιά σχέση ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Καταμερισμός»

Η Α. Παπαρήγα από το Αιγάλεω χαρακτήρισε τον Θ. Πάγκαλο «φορέα αντικομμουνισμού» κι επέμεινε ότι λειτουργεί με βάση καταμερισμό ρόλων στο ΠΑΣΟΚ.

«Ακούω ότι θέλει να γίνει και πρωθυπουργός, πάλι δεν θα μπαίνει σε αεροπλάνο; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε ο Θ. Πάγκαλος για τον Γ. Σουφλιά. Χαρακτήρισε «εντελώς αποτυχημένο» τον Δ. Αβραμόπουλο, για τον Σ. Χατζηγάκη σημείωσε ότι ανέβαινε στα τρακτέρ και τώρα κάνει πως δεν ξέρει πού πέφτει ο κάμπος, ενώ κατηγόρησε τον Β. Πολύδωρα ότι ως υπουργός Δημόσιας Τάξης κατήργησε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αστυνομία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση
Μετανάστες και πρόσφυγες