Ηλεκτρονική Έκδοση

Β.Κορέα: Για όλα φταίνε οι ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση:

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και εκπρόσωπος της Πιονγιανγκ σε διεθνές φόρουμ ανέφεραν σήμερα ότι η Β.Κορέα δεν θα συμμορφωθεί με ψηφίσματα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η «εχθρική»πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντί της.

To σημείο της τρίτης πυρηνικής δοκιμής της Β.Κορέας To σημείο της τρίτης πυρηνικής δοκιμής της Β.Κορέας Μιλώντας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό που διεξάγεται στη Γενεύη, ο πρώτος γραμματέας της αποστολής της Βόρειας Κορέας δήλωσε: Εάν η Σεούλ επιθυμεί πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο θα πρέπει να καλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν πρώτα την εχθρική πολιτική που ασκούν απέναντι στην Πιονγιανγκ και να τηρούν αμερόληπτη στάση. Συμπλήρωσε ότι είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι η Β.Κορέα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις "εντελώς παράλογες κυρώσεις" σε βάρος της.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών χαρακτήρισε πράξη αυτοάμυνας την πυρηνική δοκιμή και προειδοποίησε ότι εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση , η Πιονγιανγκ θα αναγκαστεί να κλιμακώσει τις κινήσεις της, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Οι δηλώσεις αυτές έχουν εξαιρετική βαρύτητα καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ετοιμάζεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσουν τα μέλη του μετά την πυρηνική δοκιμή και ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
(Πηγή:Reuters)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βόρεια Κορέα
Πυρηνικά
Για το ίδιο θέμα
Η τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας δέχεται την παγκόσμια καταδίκη
Παγκόσμια ανησυχία για νέα πυρηνική δοκιμή της Β.Κορέας