Ηλεκτρονική Έκδοση

Ασάνζ: Αν εκλεγώ, θα μπορέσω να βγω από την πρεσβεία

Την πεποίθησή του πως αν εκλεγεί στη Γερουσία της Αυστραλίας, θα μπορέσει να βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ και οχτώ μήνες, εκφράζει σε συνέντευξή του ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

 

Ο Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο. Ο Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «The Conversation», τονίζει ότι αν κερδίσει μία θέση στη Γερουσία στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου, «το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν θα θελήσει να προκαλέσει μια διεθνή διπλωματική μάχη. Η μεγαλύτερη στρατιωτική αυτοκρατορία του πλανήτη θα υποχωρήσει. Θα εγκαταλείψει την έρευνα για κατασκοπεία και η κυβέρνηση του Κάμερον θα ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, το πολιτικό κόστος από την τρέχουσα αντιπαράθεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερο». 
 
Ο Ασάνζ αναφέρει ότι ο Ραφαέλ Κορέα, που επανεκλέχθηκε στην προεδρία του Ισημερινού την Κυριακή, θα του προσφέρει την προσωπική και πολιτική στήριξή του. Το γεγονός αυτό θα ασκήσει πίεση στις σουηδικές αρχές, και οι κατηγορίες για βιασμό που αντιμετωπίζει στη Σουηδία «πρόκειται να πέσουν στο κενό».
 
Ο Ασάνζ θα είναι υποψήφιος γερουσιαστής στην πολιτεία της Βικτόρια, ως επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος WikiLeaks, που αναμένεται να  καταχωρηθεί στην Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή άμεσα. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Αυστραλία