Ηλεκτρονική Έκδοση

Από τη NSA

Υποκλοπές και στο διαδίκτυο

Μετά τις τηλεφωνικές

Συνεχίζεται το σήριαλ των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών σε όλα τα επίπεδα, αυτή τη φορά στο διαδίκτυο, με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ να έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo! και της Google με το Διαδίκτυο.

Με αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα πρόσβασης πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ήταν γνωστό με την ονομασία MUSCULAR, είναι διακριτό από το πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία PRISM, η αποκάλυψη του οποίου νωρίτερα φέτος είχε προκαλέσει οργή όσον αφορά τις δραστηριότητες της NSA.

Το MUSCULAR, το οποίο λειτουργούσε η NSA μαζί με την βρετανική αντίστοιχή της, την GCHQ, επιτρέπει στις δύο υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν δεδομένα από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι δύο μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Ποστ, τα οποία εξασφάλισε από τον Σνόουντεν.

 

Με δηλώσεις εκπροσώπων τους προς την αμερικανική εφημερίδα, οι δύο εταιρείες, δήλωσαν ότι ενοχλήθηκαν από τους ισχυρισμούς αυτούς και ότι δεν ήταν ενήμερες γι' αυτήν την δραστηριότητα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό

  

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Παρακολουθήσεις/Υποκλοπές