Ηλεκτρονική Έκδοση

Eνεργοποιούνται προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης δημοσιογράφων

Κλείνει γραφεία για να μην κατεβάσει ρολά η Washington Post

Δίνει μάχη να κρατηθεί ζωντανός ο έντυπος Τύπος στις ΗΠΑ

Η γνωστή εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ πρόκειται να κλείσει και τα τελευταία εναπομείναντα γραφεία της εκτός της αμερικανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή της, προκειμένου να περικοπούν ορισμένα από τα λειτουργικά έξοδα λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης.

Η καθημερινή εφημερίδα τόνισε πως θα κλείσει τα γραφεία σύνταξής της στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, επικεντρώνοντας τη θεματογραφία της στα τοπικά νέα και στην εθνική πολιτική που απορρέει από την Ουάσιγκτον.

Οι δημοσιογράφοι από τα γραφεία που θα κλείσουν θα απορροφηθούν στα ειδησεογραφικά τμήματα της έκδοσης της Ουάσιγκτον. «Το γεγονός είναι πως μπορούμε να καλύψουμε το υπόλοιπον της χώρας από την Ουάσιγκτον», φέρεται να τονίζει ο κύριος εκδότης της Ποστ Μάρκους Μπρότσλι.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η εφημερίδα θα συνεχίσει να βασίζεται στους μετακινούμενους δημοσιογράφους για να καλύπτει τα θέματα κατά στο μήκος και πλάτος της χώρας. Η Ουάσιγκτον Ποστ, όπως και οι περισσότερες από τις αμερικανικές εφημερίδες, πασχίζουν να επιβιώσουν καθώς έχει σημειωθεί κατακόρυφη πτώση στο εισόδημα από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Η ίδια η Ποστ -τέταρτη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα στις ΗΠΑ- έχει καταφύγει σε τέσσερα προγράμματα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για να μειώσει το προσωπικό της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή