Ηλεκτρονική Έκδοση

Άγριες καμήλες προκαλούν χάος σε πόλη της Αυστραλίας

Χιλιάδες άγριες καμήλες εισέβαλαν στην πόλη Ντόκερ Ρίβερ, στη βόρεια επικράτεια της Αυστραλίας, προκαλώντας το χάος και τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό οι καμήλες εισέβαλαν στην πόλη ψάχνοντας απεγνωσμένα για νερό και τα έκαναν όλα "γης μαδιάμ", προκαλώντας πανικό στους 350 κατοίκους της κωμόπολης.

Όμως γενικότερα η Αυστραλία "βλέπει" εχθρικά τις καμήλες καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες απειλούν το οικοσύστημα της Αυστραλίας.

Έπειτα και από την τελευταία επιδρομή των ζώων αυτών στην πόλη Ντόκερ Ρίβερ, η πολιτειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας, κήρυξε επισήμως τον πόλεμο εναντίον τους και έδωσε εντολή να οδηγηθούν οι καμήλες στην έρημο και εκεί να τουφεκιστούν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο πληθυσμός των άγριων καμήλων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

"Ο πληθυσμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά", δήλωσε ο καθηγητής Μάρι Μαγκρέγκορ που έκανε την έρευνα και πρότεινε δραστικές λύσεις για τον περιορισμό του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα να φαγωθούν.

Συγκεκριμένα πρότεινε να σφαγιαστούν εκατοντάδες χιλιάδες καμήλες και το κρέας τους να διατεθεί τόσο για ανθρώπινη κατανάλωση όσο και για τη σίτιση ζώων.

"Τρώτε καμήλες για το καλό της Αυστραλίας" ήταν το σύνθημα του.

Όμως ανησυχίες εκφράζονται για την εκστρατεία εναντίον τους.

Μια βουλευτής δήλωσε ότι ανησυχεί, καθώς όπως είπε, ο θάνατος που επιφυλάσσεται στις καμήλες θα είναι "ιδιαίτερα σκληρός" και πρόσθεσε ότι "αν ο θάνατος δεν είναι ακαριαίος, τότε τα ζώα θα έχουν έναν ιδιαίτερα αργό και βασανιστικό θάνατο".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστραλία