Ηλεκτρονική Έκδοση

Aμείλικτη η κλιματική αλλαγή υποστηρίζουν οι ειδικοί

Η φυσική θέτει συγκεκριμένα όρια για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη και αν αυτά ξεπεραστούν, τότε οι συνθήκες θα αλλάξουν δραματικά σε σχέση με ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα. Αυτό υποστηρίζει ομάδα της NASA σε αφιέρωμα που δημοσιεύεται στην Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν.

Όπως αναφέρεται, οποιαδήποτε τιμή του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα άνω των 350 μερών ανά εκατομμύριο είναι ασυμβίβαστη με τον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν .

Εάν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, αργά ή γρήγορα οι  πάγοι θα λιώσουν, η στάθμη των θαλασσών θα ανέβει και οι υδρολογικοί κύκλοι θα ανατραπούν. Συν τις άλλοις, η φυσική δεν επιβάλλει μόνο ένα ποσοτικό, αλλά κι ένα χρονικό όριο. Καθώς περνούν τα χρόνια χωρίς την λήψη μέτρων το πρόβλημα γίνεται πολύ χειρότερο όπως γράφει στην Τρίμπιουν, ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, συγγραφέας του βιβλίου "Το τέλος της φύσης.

Σημειώνεται πως τα σημερινά επίπεδα CO2 στην ατμόσφαιρα φτάνουν ήδη τα 390 μέρη ανά εκατομμύριο και ακόμα ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να αποτρέψουμε την υπερθέρμανση της γης. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, καταλήγει το αφιέρωμα, είναι να αποτρέψουμε την υπερθέρμανση σε τέτοια     κλίμακα που θα οδηγήσει στο τέλος του πολιτισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή