Έντυπη Έκδοση

ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Με νέα σφαγή θύμισαν την επέτειο

Το ανατριχιαστικό ουρλιαχτό των σειρήνων ακούστηκε χθες το πρωί στη Γάζα, στις 11.20 ακριβώς, την ώρα που είχε ξεκινήσει η ισραηλινή επίθεση ένα χρόνο πριν.

Γι' αυτούς τους μικρούς Παλαιστίνιους δεν είναι απλώς ονόματα γραμμένα σε τοίχους. Είναι οι νεκροί της περσινής σφαγής που προκάλεσαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα (ΕΡΑ/Ali Ali) Γι' αυτούς τους μικρούς Παλαιστίνιους δεν είναι απλώς ονόματα γραμμένα σε τοίχους. Είναι οι νεκροί της περσινής σφαγής που προκάλεσαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα (ΕΡΑ/Ali Ali) Με αφορμή την τραγική επέτειο, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας στερούνται «θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον «απαράδεκτο και αντιπαραγωγικό» αποκλεισμό της περιοχής.

Η Χαμάς έχει προγραμματίσει σειρά μαζικών εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, επέτειο της κατάπαυσης του πυρός. Η κατάσταση όμως ήδη κλιμακώνεται. Προχθές σημειώθηκαν τα χειρότερα επεισόδια βίας των τελευταίων μηνών, με έξι Παλαιστίνιους νεκρούς από ισραηλινά πυρά. Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα και ακόμη τρεις, μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα (Φατάχ), περικυκλώθηκαν και πυροβολήθηκαν θανάσιμα στη Ναμπλούς. Ενα 48ωρο νωρίτερα, η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο Ισραηλινού εποίκου. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «συνεχάρη» το στρατό και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα απαντά «με πυγμή» σε κάθε επίθεση.

Η πλευρά του Μαχμούντ Αμπάς μίλησε για «επικίνδυνη κλιμάκωση» και οι Αμερικανοί, σε μια μάλλον ασυνήθη κίνηση, ζήτησαν από το Ισραήλ εξηγήσεις για την επίθεση στη Ναμπλούς, ιδίως γιατί προηγουμένως δεν είχαν ενημερωθεί οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Οχθη. Ο σύμβουλος του Νετανιάχου απάντησε ότι η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο «αυτοάμυνας». Την πληροφορία δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη