Ηλεκτρονική Έκδοση

Με sms θα ενημερώνονται οι γονείς για τις κοπάνες στα ιταλικά σχολεία

Θα χτυπάνε... κάρτα οι μαθητές στη Ρώμη

Ιταλός υπουργός αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, προκειμένου να αποθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν τη γνωστή «κοπάνα».

Με πρόταση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, σε λίγες ημέρες, ξεκινά σε 500 σχολεία η πειραματική εφαρμογή της "ανοικτής επικοινωνίας με τις οικογένειες", μέσω sms κινητών τηλεφώνων. Οι απουσίες, θα καταγράφονται πλέον στον υπολογιστή κι έτσι μέσα σε λίγα λεπτά, οι γονείς, θα γνωρίζουν μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, αν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο ή αν έπεσε στον πειρασμό του "σκασιαρχείου".

"Η περίοδος των απλών δικαιολογητικών με πλαστογραφημένες υπογραφές της μαμάς ή του μπαμπά, έχει παρέλθει οριστικά",  έγραψε ο ιταλικός Τύπος.

"Λυπάμαι για τους μαθητές, αλλά η μέθοδος αυτή είναι χρήσιμη και αποτελεσματική", δήλωσε ο Ρενάτο Μπρουνέτα.

Παράλληλα, στο κλασικό λύκειο της Ρώμης "Aristofane", δόθηκε σε 1.100 μαθητές μαγνητική κάρτα, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν για να εισέρχονται, καθημερινά, στο σχολικό οίκημα. Σε περίπτωση καθυστερημένης "άφιξης", ταυτόχρονα με την αναγνώριση της κάρτας από το μηχάνημα, θα τυπώνεται και βεβαίωση που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και πόσες φορές έφτασε αργοπορημένος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ετσι, οι καθηγητές, θα μπορούν να ξέρουν, με μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, αν η συγκεκριμένη κακή συνήθεια τείνει να γίνει κανόνας, ή αν πρόκειται, απλώς, για σποραδικό φαινόμενο.

Κάποιοι μαθητές, έξω από το λύκειο "Aristofane", κάνουν λόγο για "υπερβολικά αυστηρές μεθόδους που θυμίζουν εργάτες περασμένων εποχών".

Δεν λείπουν, όμως, και εκείνοι, που κρίνουν θετικά τις τεχνολογικές αλλαγές του Ρενάτο Μπρουνέτα και τονίζουν ότι "το σχολείο, σε τελευταία ανάλυση, δεν πρέπει να προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά και να διαμορφώνει την προσωπικότητα υπεύθυνων πολιτών".

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία