Ηλεκτρονική Έκδοση

Αυξήθηκαν οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2009

Άνοδο 27% κατέγραψαν το 2009 οι προσφυγές προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο.

Άποψη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άποψη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Η Τουρκία παραμένει πρώτη στη λίστα των χωρών με τις περισσότερες παραβιάσεις, συνολικά 341, τριάντα από τις οποίες αφορούν στην απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ανθρώπων και περισσότερες από 200 για κακή λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας.

Η Ρωσία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 210 επιβεβαιωμένες παραβιάσεις, μεταξύ αυτών 3 για βασανιστήρια και 84 και απάνθρωπη μεταχείριση, κυρίως από υποθέσεις που αφορούσαν την Τσετσενία. Ακολουθεί η Ρουμανία με 153 παραβιάσεις, οι μισές από τις οποίες για μη προστασία της ιδιοκτησίας και η Πολωνία (123) με δέκα περιπτώσεις κακής μεταχείρισης ανθρώπων και περίπου 100 για μη δίκαιες δίκες.

Επίσης, ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων εμφανίζεται αυξημένος κατά 23% το 2009, φτάνοντας τις 119.300. Περισσότερες από τις μισές αγωγές προέρχονται, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, από τη Ρωσία (28,1%), την Τουρκία (11%), την Ουκρανία (8,4%) και τη Ρουμανία (8,2%).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωδικαστήριο