Ηλεκτρονική Έκδοση

Μακελειό σε μαθητικό πάρτυ στο Μεξικό

Σε λουτρό αίματος κατέληξε πάρτυ μαθητών στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, βόρεια του Μεξικού, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο χώρο και άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων σκοτώνοντας 13 από αυτούς και τραυματίζοντας άλλους 17.

Οι ένοπλοι βγήκαν από οχήματα 4Χ4 και άνοιξαν πυρ εναντίον μαθητών και σπουδαστών που γιόρταζαν τη νίκη σ' ένα τοπικό πρωτάθλημα φούτμπολ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. "Ήταν καλά οπλισμένοι. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πυροβολούσαν τους πάντες, άκουγες τριγύρω τους πυροβολισμούς", αφηγήθηκε ένας γείτονας.

"Ήταν περίπου 15 άνδρες, έφτασαν από τους γύρω δρόμους και άρχισαν να πυροβολούν το σπίτι καθώς προχωρούσαν μέσα σ' αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ενρίκε Τόρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν ηλικίας από 15 ως 20 ετών.

Στη Σιουδάδ Χουάρες, μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου, είναι συχνές οι δολοφονικές επιθέσεις εκτελεστών των λαθρεμπόρων ναρκωτικών. Μάλιστα, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν συμβεί και στο παρελθόν, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ορισμένα από τα θύματα ήταν εμπλέκονταν σε υποθέσεις απαγωγών.

Πέρυσι, ο πόλεμος μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών για τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο προς τις ΗΠΑ στοίχισε τη ζωή σε 2.650 ανθρώπους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεξικό