Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο αδέξιος υπουργός γκρέμισε το ιγκλού

Η είσοδος ενός ιγκλού κατέρρευσε στο... κεφάλι του υπουργού Οικονομικών του Καναδά, Τζιμ Φλάχερτι, ο οποίος είχε μπει μέσα για να εξετάσει από κοντά την παραδοσιακή κατοικία των Εσκιμώων Ινουίτ, στο περιθώριο της συνόδου της G7 που φιλοξενείται στην πόλη Ικαλουίτ, στην αρκτική περιοχή Νουναβούτ.

Ο Τζιμ Φλάχερτι (πρώτος από δεξιά) με τους ομολόγους του από Ιαπωνία, Ιταλία και Γαλλία Ο Τζιμ Φλάχερτι (πρώτος από δεξιά) με τους ομολόγους του από Ιαπωνία, Ιταλία και Γαλλία Ο Φλάχερτι δεν έπαθε τίποτα. Αντίθετα, γέλασε με την αδεξιότητά του. Οι Ινουίτ είπαν στον υπουργό να μην ανησυχεί αφού η ζημιά που προκάλεσε μπορεί να επιδιορθωθεί πολύ εύκολα.

Ο Καναδάς, που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην G7, κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, να συνεδριάσουν σε αυτό το μικρό χωριό του Αρκτικού Κύκλου.

Οι υπουργοί έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σήμερα σε ένα "κοινοτικό γεύμα" όπου μπορεί να τους σερβιριστεί κρέας φώκιας.

Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα βρίσκονται όλο στο Ικαλουίτ την ώρα του γεύματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς διασκέψεις