Ηλεκτρονική Έκδοση

Ουκρανία: Επίσημα νικητής ο Βίκτoρ Γιανουκόβιτς

Αρνείται την ήττα της η Γιούλια Τιμοσένκο

Τελευταία ενημέρωση:

Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή

Ο φιλορώσσος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και μέχρι τώρα ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, είναι ο νικητής των ουκρανικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 48,95%, έναντι 45,47% που απέσπασε η αντίπαλός του, Γιούλια Τιμοσένκο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 100% των ψήφων από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

"Καλώ την πρωθυπουργό να υποβάλει την παραίτησή της και να περάσει στην αντιπολίτευση", αναφέρει ο Γιανουκόβιτς σε δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του. "Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Τιμοσένκο ότι η βάση της δημοκρατίας είναι η λαϊκή βούληση. Οι δημοκρατικοί ηγέτες αποδέχονται πάντα τα αποτελέσματα των εκλογών. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία νέα κρίση".

Ωστόσο, η Γιούλια Τιμοσένκο, αρνήθηκε και σήμερα να παραδεχθεί την ήττα της κατά τις προεδρικές εκλογές και κατηγόρησε τον αντίπαλό της, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ότι νόθευσε το αποτέλεσμα.

"Η νοθεία που σημειώθηκε κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είχε σημαντική επίπτωση στο εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί αμφιβολίες για την τελική έκβασή τους",ανέφερε ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ,δεξί χέρι της Τιμοσένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία