Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο Πορτ-ο-Πρενς ο Νικολά Σαρκοζί

Παραγραφή του χρέους της Αϊτής αποφάσισε η Γαλλία

Επιπλέον χρηματική βοήθεια επεξεργάζεται η ισπανική προεδρία της Ε.Ε.

Τελευταία ενημέρωση:

Η Γαλλία θα παραγράψει το χρέος της Αϊτής, ύψους 56 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη δοκιμαζόμενη χώρα.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Νικολά Σαρκοζί στο Πορτ-ο-Πρενς Στιγμιότυπο από την άφιξη του Νικολά Σαρκοζί στο Πορτ-ο-Πρενς Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αϊτινό ομόλογό του, Ρενέ Πρεβάλ, ο Σαρκοζί σημείωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει χρηματική βοήθεια συνολικού ύψους 270 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα δύο ετών, προκειμένου να ανακουφιστεί άμεσα η χώρα, που δοκιμάστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στις 12 Ιανουαρίου.

Ε.Ε. και ανοικοδόμηση

Εν τω μεταξύ, η Ισπανίδα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα διεθνούς συνεργασίας, Σοράγια Ροντρίγκεζ, τόνισε σήμερα ότι η ανοικοδόμηση σπιτιών στην Αϊτή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ε.Ε.

Η κ. Ροντρίγκεζ εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση που επικρατεί στην κατεστραμμένη από τον Εγκέλαδο αϊτινή πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ελλοχεύει ακόμα και τώρα ο κίνδυνος κατάρρευσης σε μισογκρεμισμένα σπίτια, εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Πάντως η Ε.Ε. αναμένεται να θέσει εκ νέου το ζήτημα χορήγησης επιπλέον χρηματικής βοήθειας στην Αϊτή, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στην ισπανική πόλη, Σεγκόβια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αϊτή
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Γαλλία