Ηλεκτρονική Έκδοση

Αιματηρές οι εκλογές στο Ιράκ

Τουλάχιστον 24 Ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους, στο πλαίσιο συντονισμένου κύματος επιθέσεων, που δέχεται η Βαγδάτη και άλλες πόλεις του Ιράκ, λίγη ώρα μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι αντάρτες δεσμεύθηκαν να διαταράξουν με τη βία τις εκλογές, τις οποίες θεωρούν διαδικασία επικύρωσης των Σιιτών υπό την ηγεσία της κυβέρνησης και των ΗΠΑ. Μόλις άνοιξαν οι κάλπες, στις 7 το πρωί, άρχισαν να εκρήγνυνται βόμβες κατά διαστήματα σε όλη την πόλη.

Στη βόρεια Βαγδάτη, 12 άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, όταν έκρηξη κατέστρεψε κατοικημένο κτίριο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο BBC. Ακολούθησε έκρηξη με πέντε θύματα ενώ επτά ακόμη Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Βολές όλμων εκτοξεύθηκαν επίσης προς την Πράσινη Ζώνη, βαριά οχυρωμένη περιοχή που φιλοξενεί την Αμερικανική Πρεσβεία και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι επιθέσεις έχουν ως στόχο να εξασθενίσουν τους κατοίκους της πόλης ώστε να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής Κοινοβουλίου

Περίπου 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν, ανάμεσα σε 6.200 υποψηφίους, εκείνους που θα καταλάβουν τις 325 έδρες του κοινοβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράκ
Για το ίδιο θέμα
Έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράκ