Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Νιγηρία απαγορεύει συζητήσεις στο διαδίκτυο για τους ακρωτηριασμούς

Ισλαμικό δικαστήριο στη Νιγηρία απαγόρευσε σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δημοσιεύει θέματα στο Twitter και το Facebook που αφορούν στους ακρωτηριασμούς ως μέθοδο τιμωρίας του ισλαμικού νόμου.

Οι δικαστές που εφαρμόζουν τη Σαρία, μπορούν να επιβάλουν την ποινή ακρωτηριασμού για ήσσονος σημασίας αδικήματα σε ορισμένα κράτη. Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Civil Rights Congress of Nigeria, δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ThisDay η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι επιβάλλονται περιοριστικές διατάξεις για την "ανάρτηση συζητήσεων στο Facebook, το Twitter ή κάθε μπλογκ για συζητήσεις σχετικές με τον ακρωτηριασμό του Malam Buba Bello Jangebe”.

To 2000, o Jangebe μπήκε στην ιστορία ως το πρώτο άτομο στη Νιγηρία που υπέστη ακρωτηριασμό στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου, αφού βρέθηκε ένοχος για την κλοπή μιας αγελάδας.

Το Civil Rights Congress δήλωσε ότι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις στο Twitter, τα μπλογκ και το Facebook πάνω στο θέμα του Jangebe ώστε "οι Νιγηριανοί να ευρύνουν τις απόψεις τους σχετικά με το συνολικό δίκαιο της Σαρία".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νιγηρία