Ηλεκτρονική Έκδοση

Στις 13 Ιουνίου οι βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο

Στις 13 Ιουνίου θα διεξαχθούν πιθανώς οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο, καθώς οι υπουργοί της κυβέρνησης ενέκριναν κείμενο που περιέχει συνταγματικά άρθρα για τροποποίηση.

Όπως ανακοίνωσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, οι υπουργοί του απερχόμενου συνασπισμού συμφώνησαν για την "τροποποίηση" ορισμένων άρθρων του Συντάγματος στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, δήλωσε σε ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.

"Το σχέδιο θα κατατεθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο αύριο. Η διακήρυξη στη συνέχεια θα αποσταλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Γερουσία", τονίζεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Η υιοθέτηση του εν λόγω κειμένου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη γενικών εκλογών εντός 40 ημερών. Αν η κοινοβουλευτική διαδικασία καθυστερήσει, η επόμενη πιθανή ημερομηνία διεξαγωγή των εκλογών είναι στις 20 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, η διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να αποκατασταθεί μέχρι τον Ιούλιο, οπότε το Βέλγιο θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βέλγιο