Ηλεκτρονική Έκδοση

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Γ.Παπαναδρέου

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία

159 νεκροί και 7 επιζώντες

Τελευταία ενημέρωση:

Στο μαύρο κουτί, που βρέθηκε το μεσημέρι, αναζητούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της Air India Express από το Ντουμπάι, κατά την προσγείωσή του στη νότιο Ινδία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό νεκροί είναι οι εκατόν πενήντα εννέα, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν 160 άτομα (όλα ινδικής υπηκοότητας) και 6 μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδία σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Στα τραύματά του υπέκυψε ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο συγκαταλεγόταν στους οκτώ επιζήσαντες του δυστυχήματος στην πόλη Μπανγκαλόρ.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία μεταξύ των επιβατών ήταν 137 ενήλικες (στην πλειονότητά τους μετανάστες που εργάζονταν στο Ντουμπάι), εννέα παιδιά και τέσσερα βρέφη.

Ο πιλότος του αεροσκάφος ήταν Βρετανός σερβικής καταγωγής, ονόματι Ζ. Γκλούσικα, ο οποίος εργαζόταν για την Air India εδώ και δύο χρόνια και φέρεται να ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένος.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV είχε μεταδώσει εικόνες τριών επιζώντων: ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός παιδιού.

"Η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή", δήλωσε ο ο Β.Σ. Ασάρια υπουργός Εσωτερικών του νοτίου κρατιδίου Καρνατάκα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ινδικής αεροπλοΐας, κατά την επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου ο πιλότος δεν ανέφερε κανένα τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος, ενώ η "ορατότητα ήταν στα έξι χιλιόμετρα την στιγμή κατά την οποία το αεροσκάφος πλησίασε για την προσγείωση, κάτι που χαρακτηρίζεται περισσότερο από ικανοποιητική".

Όμως όπως έγινε γνωστό το αεροπλάνο πλαγιολίσθησε στον διάδρομο προσγείωσης και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε κοντινή δασώδη περιοχή.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 06.30' τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος).

"Άκουσα ότι υπάρχουν μόνο επτά επιζώντες. Οι επιβαίνοντες στην πλειοψηφία τους είναι νεκροί", δήλωσε ο Ρ. Ραμές διοικητής της αστυνομίας της Μανγκαλόρ.

Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα NDTV και Times Now δείχνουν συντρίμμια του αεροσκάφους, με την καμπίνα επιβατών κατεστραμμένη, καπνούς πάνω από τμήματα της ατράκτου και σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

"Το αεροσκάφος έσπασε σε κομμάτια και μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Υπάρχει πυκνός καπνός", δήλωσε ο Γκοπάλ Χοσούρ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μανγκαλόρ.

Η Μανγκαλόρ βρίσκεται σχεδόν 400 χλμ. δυτικά της Μπανγκαλόρ, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Καρνατάκα.

Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για ένα δύσκολο όσον αφορά στις προσγειώσεις αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται στην κορυφή μιας πλαγιάς.

Το τηλεγράφημα του Γ. Παπανδρέου

Ο έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Manmohan Singh, για την αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο της Μανγκαλόρ, όπου εκφράζει τη θλίψη του για τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών "Αυτή τη δύσκολη στιγμή, εκ μέρους μου και εκ μέρους του Ελληνικού λαού, δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τις καλύτερες ευχές μου για την ανάρρωση των επιζώντων", αναφέρεται στο τηλεγράφημα..

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Για το ίδιο θέμα
«Ανθρώπινο σφάλμα» η συντριβή του αεροσκάφους στην Ινδία
Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Air India