Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταγγέλλουν την επίθεση στο στολίσκο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη δολοφονική, όπως τονίζουν, επίθεση του Ισραήλ στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 31/5, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους, ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και εκτιμά ότι σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής. 

Καταγγέλλει επίσης ότι η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Το ΚΚΕ καταλογίζει ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και καλεί την κυβέρνηση να διακόψει αμέσως κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και να αποσύρει το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ
Για το ίδιο θέμα
Θρήνος και οργή για το ισραηλινό «ρεσάλτο»
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί