Ηλεκτρονική Έκδοση

Για την ισραηλινή επίθεση στα πλοιάρια

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής στολίσκος από τον ισραηλινό στρατό θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο όπως ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

"Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φθάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές σαν να ήσαν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή", δήλωσε ο Κύπριος ευρωβουλευτής. "Στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για ένα στολίσκο, φιλειρηνικό, με προμήθειες σε φαρμακευτικά και οικοδομικά υλικά και δεν υπήρχε λόγος κανένας να υπάρξει αυτή η βία εκ μέρους του Ισραήλ", πρόσθεσε ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

"Ο τελευταίος, που επικοινώνησε με ανθρώπους, οι οποίοι είναι πάνω στο 'Σφενδόνη', ήταν δημοσιογράφος αθηναϊκής εφημερίδας, ο οποίος ήταν μαζί μας την Παρασκευή και σήμερα είναι στην Αθήνα", ανέφερε ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης. "Οι Ισραηλινοί έριξαν γάντζους στο πλοίο για να τους ρυμουλκήσουν και εκείνη τη στιγμή κόπηκε η γραμμή", διευκρίνισε.

Αναφορικά με την επιχείρηση συντονισμού της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και που εξελίσσεται σε επιχείρηση διάσωσης πλέον των μελών της αποστολής, μετά την ισραηλινή επίθεση, ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι "η Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κύπρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε πλοία της αποστολής, κάτι που είναι αδύνατο για την ώρα". "Σε ό,τι αφορά σε θέματα διάσωσης", συνέχισε, "είναι επίσης αδύνατο από την Κύπρο να γίνει οτιδήποτε και οι μόνοι που μπορούν να δράσουν είναι οι Ισραηλινοί οι ίδιοι ή ο διεθνής παράγων, μιας και στη Γάζα δεν υπάρχει η δυνατότητα και ούτε θα τους επιτρεπόταν να ενεργήσουν οι Αρχές της Γάζας για διάσωση".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Για το ίδιο θέμα
Θρήνος και οργή για το ισραηλινό «ρεσάλτο»