Ηλεκτρονική Έκδοση

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την επίθεση του ισραηλινού στρατού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την πειρατική επίθεση του στρατού του κράτους του Ισραήλ στην ειρηνική νηοπομπή προς τη Γάζα.

Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ εκφράζεται η οργή για την επίθεση ενάντια στο στόλο αλληλεγγύης προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και ειδικότερα στη μαρτυρική λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη των πλοίων που μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα, τη δολοφονία ανεπιβεβαίωτου -μέχρι στιγμής- αριθμού ακτιβιστών, το σοβαρό τραυματισμό δεκάδων άλλων και τη σύλληψη όλων όσων επέβαιναν στην ειρηνική νηοπομπή αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επιβαίνοντες στην νηοπομπή αλληλεγγύης είναι τουλάχιστον τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι: ο Άρης Χατζηστεφάνου από το Σκάι, η Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS και η Μαρία Ψαρά από το Έθνος, μεταξύ των δεκάδων δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ενώνοντας τη φωνή του με όλες τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες εναντίον του κράτους του Ισραήλ που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή παγκόσμια, απαιτεί:

- Την άμεση ενημέρωση για όλη την πολεμική επιχείρηση εναντίον άοπλων πολιτών και ειδικότερα για την τύχη των συλληφθέντων.

- Την άμεση απελευθέρωση όλων και την ανεμπόδιστη επιστροφή στα σπίτια τους.

- Την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ, την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των τριών δημοσιογράφων μελών της, που κινδυνεύουν στα χέρια του πιο αδίστακτου μηχανισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη
Ισραήλ
Για το ίδιο θέμα
Θρήνος και οργή για το ισραηλινό «ρεσάλτο»