Ηλεκτρονική Έκδοση

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Παλαιστινιακή Αρχή

Τριήμερο πένθος στην Παλαιστίνη

Η παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ ο πρόεδρός της Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το σημερινό μακελειό, όπως αποκάλεσε την ισραηλινή επίθεση στο «στολίσκο της ειρήνης». Κήρυξε τριήμερο πένθος στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Από την πλευρά της η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε "εξέγερση" μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο.

"Καλούμε όλους τους Άραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη "βάρβαρη επίθεση" εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων είναι και ο επικεφαλής του ισλαμικού κινήματος των παλαιστινιακής καταγωγής ισραηλινής καταγωγής, σεΐχης Ραέντ Σαλάχ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη
Ισραήλ
Για το ίδιο θέμα
Θρήνος και οργή για το ισραηλινό «ρεσάλτο»