Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέο-ναζί και μετανάστες δεύτερης γενιάς σε κοινό αντισημιτικό μέτωπο στην Γερμανία

Οι νέοι σε ηλικία απόγονοι μεταναστών μουσουλμάνων και οι ομάδες των Νέο-ναζί στη Γερμανία έχουν «ενώσει τις δυνάμεις τους» εναντίον των Εβραίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Spiegel. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας ύστερα από την πρόσφατη επίθεση εναντίον συναγωγής στο Ανόβερο.

Ακροδεξιοί εξστρεμιστές και ισλαμιστές, σύμφωνα με τον Χέινζ Φρομ, τον επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών και συγκεκριμένα του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, ενωμένοι αντιμετωπίζουν τον "κοινό μπαμπούλα, το Ισραήλ και τους Εβραίους".

"Την ώρα που οι Γερμανοί ακροδεξιοί καλλιεργούν ένα λίγο πολύ πιο καθαρό αντι-σημιτικό ρατσισμό, οι ισλαμιστές είναι στραμμένοι περισσότερο προς το Παλαιστινιακό και υποστηρίζουν πιο απόλυτες αντι-σιωνιστικές θέσεις", δήλωσε.

"Και οι δύο ομάδες αποδίδουν, ωστόσο, εξαιρετική πολιτική δύναμη στο Ισραήλ και τους Εβραίους και θέτουν ως βασικό τους στόχο να χτυπήσουν την εξουσία αυτή", προσθέτει.

Μέχρι πρόσφατα οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν κάνει την σύνδεση μεταξύ των δύο ομάδων παρά μόνο είχε διαπιστωθεί η τάση.

Σύμφωνα με την Πέτρα Πάου, βουλευτή της Αριστεράς, σημειώνονται βανδαλισμοί και καταστροφές σε εβραϊκά κοιμητήρια και μνημεία κάθε δέκα ημέρες.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία