Ηλεκτρονική Έκδοση

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το φόνο των οκτώ νεογνών

Τελευταία ενημέρωση:

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους γονείς των οκτώ νεογνών που βρέθηκαν νεκρά στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη βόρειο Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Ντουέ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η μητέρα των νεογνών παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε δηλώνοντας πως «δεν ήθελε άλλα παιδιά». Απήλλαξε, ωστόσο, τον σύζυγο της υποστηρίζοντας ότι εκείνος δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της.

Η μητέρα Ντομινίκ Κοτρέζ, νοσοκόμα 45 ετών, κατηγορείται για "ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ανηλίκων μικρότερων από 15 ετών" και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ήδη κρίθηκε προφυλακιστέα.

"Εξήγησε ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά και ότι δεν ήθελε να πάει σε γιατρό για να της δώσει κάποιο μέσο αντισύλληψης", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας της πόλης Ντουέ, Ερίκ Βαγιάν. Η πρώτη της γέννα "ήταν δύσκολη εξ αιτίας της παχυσαρκίας και γι' αυτό το λόγο δεν ήθελε να πάει σε γιατρό", πρόσθεσε.

Ο πατέρας κατηγορείται για "μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων" αλλά στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το περασμένο Σάββατο οι νέοι ένοικοι ενός σπιτιού στο οποίο προηγουμένως διέμεναν οι γονείς της γυναίκας που συνελήφθη βρήκαν στον κήπο τους τα οστά δύο νεογνών και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια, με τη βοήθεια σκύλων, διεξήγαγαν έρευνες στους χώρους εντός και εκτός της εν λόγω οικίας όπου ανακάλυψαν τα οστά έξι ακόμη νεογνών.

Η Κοτρέζ και ο σύζυγός της Πιερ-Μαρί, ξυλουργός, έχουν ήδη δύο κόρες περίπου είκοσι ετών, οι οποίες έχουν δικά τους παιδιά. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία