Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεπερνούν τους 800 οι νεκροί στο Πακιστάν

Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες

Τελευταία ενημέρωση:

Toυλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν ύστερα από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας. Τους 800 ξεπερνούν οι νεκροί και τους 100 οι τραυματίες.

Οι ποταμοί υπερχείλισαν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν οι μουσώνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες χωριά, να παρασυρθούν γέφυρες, να προκληθούν καταστροφές σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, να αποκλειστούν δρόμοι και να καλυφθούν από τα νερά τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η επαρχία Χαϊμπέρ-Παχτούβκουα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 635 άνθρωποι και 400.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία με πολλές περιοχές και δεν υπάρχει η κατάλληλη πληροφόρηση.

"Θα μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα όταν τα νερά υποχωρήσουν και αποκτήσουμε πρόσβαση στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο", δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής του ΟΗΕ στο Πακιστάν, Μανουέλ Μπέσλερ.

"Στο μεταξύ, προτεραιότητα αποτελεί ο συντονισμός της προσπάθειας διάσωσης των πληγέντων", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι "το άλλο μεγάλο αγκάθι ωστόσο είναι ότι τα υπερχειλισμένα ποτάμια θα μεταφέρουν τις πλημμύρες νότια όπου σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένονται για τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις".

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια προκειμένου να αποτραπεί μια "μεγαλύτερη ανθρωπιιστική καταστροφή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πακιστάν
Για το ίδιο θέμα
Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν