Ηλεκτρονική Έκδοση

Σάλος στο Ισραήλ από φωτογραφίες Παλαιστίνιων κρατουμένων

Οι φωτογραφίες μίας ισραηλινής στρατιωτίνας, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στο Ισραήλ έπειτα από την προβολή τους σήμερα στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στην κοινωνική ιστοσελίδα Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που ήταν επιφορτισμένη να φυλάει, και τις αναπαρήγαγε στην εκπομπή της και η κρατική τηλεόραση.

Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.

Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την οπλίτη σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.

Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Ισραήλ