Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεκίνησε για το γύρο του κόσμου η 14χρονη ιστιοπλόος

Απέπλευσε σήμερα από την Πορτογαλία η 14χρονη Ολλανδή, Λάουρα Ντέκερ, για να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό, αφού πρώτα ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το εγχείρημα της είχε αρχικά απαγορευθεί από δικαστήριο καθώς θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο για την ηλικία της. Η 14χρονη όμως επέμεινε και αφού κέρδισε την δικαστική μάχη απέπλευσε σήμερα από την Πορτογαλία για να πετύχει τον στόχο της.

Αυτός είναι η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ για το νεώτερο ιστιοπλόο που έχει πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου. Για την ώρα, τον τίτλο κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της λίγες ημέρες πριν τα 17 της.

Αν το σχέδιο της Λάουρα τηρηθεί κατά γράμμα, τότε θα κατορθώσει να επιστρέψει από το δίχρονο ταξίδι της αρκετές εβδομάδες πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της 14χρονης ιστιοπλόου τόνισε ότι κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους και αφού τελειώσει η εποχή των τυφώνων, θα ξεκινήσει για να περάσει τα νησιά Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική. Η ίδια δεν έκανε δηλώσεις, ενώ κράτησε κρυφό και το λιμάνι από το οποίο απέπλευσε για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιστιοπλοΐα