Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεδρίαση της Μπούντεσμπανκ για τα ρατσιστικά σχόλια του Σάραζιν

Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει αν θα παραμείνει στη θέση του, μέλος της που πραγματοποίησε αμφιλεγόμενα σχόλια για τους εβραίους και τους μετανάστες.

Ο 65χρονος Τίλο Σάραζιν δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι "όλοι οι εβραίοι μοιράζονται ένα ιδιαίτερο γονίδιο". Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο "Η Γερμανία οδεύει προς το χαμό της", επέμεινε ότι "αυτό είναι ένα γεγονός" και επικαλέστηκε μελέτες και άρθρα του Τύπου περί ύπαρξης ενός τέτοιου γονιδίου.

Τα σχόλιά του επικρίθηκαν από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και από άλλους πολιτικούς ηγέτες της χώρας.

Αξιωματούχος της Μπούντεσμπανκ δήλωσε ότι "το διοικητικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 15.00 (ώρα Ελλάδας)".

Το διοικητικό συμβούλιο της Μπούντεσμπανκ μπορεί να συστήσει την παύση του Σάραζιν από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, αν θεωρήσει ότι παραβίασε τους εσωτερικούς κανονισμούς δεοντολογίας της τράπεζας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε και ο υπουργός Αμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούντενμπεργκ δήλωσαν ότι ο Τίλο Σαραζίν, μέλος του ΔΣ της Μπούντεσμπανκ, βγήκε εκτός ορίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Για το ίδιο θέμα
Σάλος στη Γερμανία από το ρατσιστικό περιεχόμενο βιβλίου μέλους της Μπούντεσμπανκ