Ηλεκτρονική Έκδοση

Ακυρώσεις πτήσεων αύριο στη Γαλλία

Το 30 με 50% των πτήσεων από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια αναμένεται ν' ακυρωθούν αύριο Τρίτη, κηρυγμένη ως «Ημέρα Απεργίας» από τα συνδικάτα, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων του Σαρκοζί.

Σοβαρές διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία καθώς και στα δρομολόγια των τρένων, αναμένονται αύριο Τρίτη, ημέρα πανεθνικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία. Τα συνδικάτα της χώρας σκοπεύουν να κερδίσουν άλλη μια φορά το στοίχημα της συμμετοχής του κόσμου στις κινητοποιήσεις ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί.

Το 30% των πτήσεων στα αεροδρόμια του Ρουασί και του Μπουρζέ και το 50% στο Ορλί, αναμένεται να ακυρωθούν, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). Τα πέντε συνδικάτα της Air France (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, UNSA) κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Ακυρώσεις αναμένονται και στα δρομολόγια των τρένων σ' ολόκληρη τη χώρα. Η απεργία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (20:00 ώρα Γαλλίας). Ωστόσο οι μεταφορές για τα τρένα Eurostar προς Λονδίνο θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ τα δρομολόγια προς Βέλγιο, Γερμανία και Ελβετία θα είναι πιο αραιά, αλλά δεν θα ακυρωθούν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Δυναμική απάντηση στο συνταξιοδοτικό Σαρκοζί θέλουν οι Γάλλοι