Έντυπη Έκδοση

Σήμερα το «ραντεβού» συνδικάτων - Σαρκοζί

Αποφασιστική θα είναι η αντιπαράθεση των συνδικάτων με την κυβέρνηση στη σημερινή πανεθνική απεργία, τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε ένα μήνα, αφετηρία για επαναλαμβανόμενες απεργίες αόριστης διάρκειας, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέα «ημέρα εθνικής δράσης», με πολυάριθμες διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία.

Τα συνδικάτα τα παίζουν «όλα για όλα» για να επιτύχουν υποχώρηση της κυβέρνησης και ουσιαστικές αλλαγές σε μία μεταρρύθμιση που θεωρούν «άδικη» και «αναποτελεσματική». Οι οργανώσεις φοιτητών και μαθητών έχουν καλέσει τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Για τη σημερινή απεργία έχει ανακοινωθεί από τη Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας σημαντική μείωση πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων. Περίπου το 30% των πτήσεων θα ακυρωθούν από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, το 50% από το Ορλί και 50% των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Μποβέ. Η Air France ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων δεν θα επηρεαστούν, θα ακυρωθούν όμως ορισμένες εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η δεκαπενθήμερης διάρκειας απεργία στα λιμάνια ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων, στη νότια Γαλλία, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά προβλήματα, ρήξη ανεφοδιασμού στα διυλιστήρια πετρελαίου και έλλειψη καυσίμων στα βενζινάδικα. Χθες το συνδικάτο CGT των λιμενεργατών κάλεσε σε σκλήρυνση, με επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα λιμάνια της χώρας, που αναμένεται να παραλύσουν τις θαλάσσιες μεταφορές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία