Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Τελευταία ενημέρωση:

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία στο σιδηρόδρομο στη Γαλλία καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Συνεχίζουν την απεργία και οι εργαζόμενοι στα γαλλικά διυλιστήρια Total.

Μόνο ένα από τα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας κυκλοφορούν και περίπου τέσσερα στα δέκα περιφερειακά τρένα, σύμφωνα με την εταιρία σιδηροδρόμων SNCF.

Τα δρομολόγια του Eurostar προς τη Βρετανία εκτελούνται κανονικά, οκτώ στα δέκα τρένα αναχωρούν για Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ η ίδια αναλογία ισχύει και για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Γερμανία και Ελβετία.

Μόνο στη διάρκεια της νύχτας δεν έγινε κανένα δρομολόγιο.

Στο Παρίσι, τα δρομολόγια του μετρό, των λεωφορείων και των τραμ εκτελούνται "κανονικά ή σχεδόν κανονικά" και στον προαστιακό κυκλοφορεί ένα στα δύο τρένα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της RATP.

Χθες Τρίτη, οι κινητοποιήσεις κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, οι τέταρτες μέσα σε ένα μήνα, έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων θα αποφασίσουν σήμερα αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, αλλά η αστυνομία κάνει λόγο για 1,23 εκατομμύρια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Ολοι εν χορώ «ξόφλησες Σαρκό»
Ανυποχώρητος ο Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό