Ηλεκτρονική Έκδοση

Εννέα οι νεκροί από την κόκκινη λάσπη στην Ουγγαρία

Στους εννέα έφτασε ο αριθμός των νεκρών μετά το βιομηχανικό δυστύχημα σε εργοστάσιο αλουμίνας της εταιρείας MAL στην Ουγγαρία, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του ένα ηλικιωμένο άτομο που νοσηλευόταν από τις 4 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα, από τις ουγγρικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

Από τους συνολικά 150 τραυματίες, οι 45 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ο ένας εκ των οποίων παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η ουγγρική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας εάν θα ξαναρχίσει η παραγωγή στο εργοστάσιο αλουμίνας, καθώς δεν διαπιστώθηκε επιδείνωση της κατάστασης των τοιχωμάτων της δεξαμενής.

Επί τόπου μετέβη και ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η διαρροή των τοξικών αποβλήτων οφείλεται σε "ανθρώπινη αμέλεια".

Το ουγγρικό κοινοβούλιο υιοθέτησε, χθες, Τρίτη, νόμο που εθνικοποιεί την εταιρία MAL, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας, ενώ η ουγγρική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο γραφείο της εταιρείας στη Βουδαπέστη και ανέλαβε την ευθύνη για την ασφάλεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Εξονυχιστικό έλεγχο στη MAL διέταξαν, εξάλλου, και οι φορολογικές αρχές της Ουγγαρίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή