Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξανά στους δρόμους χιλιάδες Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό

«Βρήκαν καύσιμα» τα αεροδρόμια στο Παρίσι

Τελευταία ενημέρωση:

Περίπου 825.000 Γάλλοι πήραν μέρος στη διαδήλωση που έγινε στο Παρίσι κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές άγγιξαν τα τρία εκατομμύρια εκτιμούν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 250 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε όλη τη χώρα.

 Το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κρίνει τη σημερινή συμμετοχή των πολιτών μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εκτίμηση των συνδικάτων, που ανανεώνουν το "ραντεβού" τους στους δρόμους για την προσεχή Τρίτη, παραμονές της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Γερουσία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, εκ των οποίων τα 10 έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως. Χθες η αστυνομία επενέβη προκειμένου να απελευθερωθούν τέσσερις δεξαμενές καυσίμων που είχαν αποκλείσει οι απεργοί. Όπως έγινε γνωστό, πάντως, από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας "από το απόγευμα του Σαββάτου τέθηκε εκ νέου σε πλήρη λειτουργία ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί του Παρισιού, ύστερα από τις διακοπές λειτουργίας του στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων". Απομακρύνεται το ενδεχόμενο  έλλειψης καυσίμων για το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, εκτίμησε   ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, Πατρίκ Γκαντίλ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αγωγό καυσίμων προς τα αεροδρόμια του Παρισιού, Trail δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι το Charles de Gaulle ενδέχεται να ξεμείνει από καύσιμα από την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται πρόβλημα έλλειψης καυσίμων και ότι τα αποθέματα καυσίμων αρκούν για πολλές εβδομάδες. "Έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε 230 βενζινάδικα από τα 3.000 που υπάρχουν συνολικά, δηλαδή περίπου το 2%", διευκρίνισε η ίδια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κατά την προηγούμενη διαμαρτυρία στη Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα συνδικάτα έκαναν λόγο για 3,5 εκατ. διαμαρτυρούμενους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία