Ηλεκτρονική Έκδοση

Και τα φορτηγά στους δρόμους στη Γαλλία

Τελευταία ενημέρωση:

Οι οδηγοί φορτηγών αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των μεγαλύτερων συνδικάτων στη Γαλλία, τα οποία αντιδρούν στην αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης που η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί θέλει να εφαρμόσει.

Από νωρίς το πρωί οι οδηγοί έχουν "κατέβει" με τα φορτηγά τους στους περιφερειακούς δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, της Λίλ και της Λιόν, αφού πραγματοποίησαν ολονύκτιες διαμαρτυρίες. Οι οδηγοί φορτηγών αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν κινούμενοι με πολύ αργούς ρυθμούς στους δρόμους παρακωλύοντας την κυκλοφορία.

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών κλιμακώνονται σταδιακά.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται επίσης και στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα. Περισσότερα από 1.500 πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία δεν έχουν πλέον αποθέματα, καθώς η Γαλλία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια και τα λιμάνια.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την ενεργοποίηση του "διυπουργικού κέντρου κρίσης", προκειμένου ν' ανεφοδιαστεί με καύσιμα η χώρα. Τα υπουργεία Οικονομίας, Ενέργειας, Οικολογίας και Εσωτερικών θα έχουν εκπροσώπους στο κέντρο αυτό, το οποίο θα δρα όποτε παρουσιάζεται μία κρίση.

Για αύριο Τρίτη, έχει κηρυχθεί από τα συνδικάτα πανεθνική ημέρα απεργίας.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Μια κόντρα, μη αναστρέψιμη