Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Τελευταία ενημέρωση:

Απεργοί που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί απέκλεισαν σήμερα το αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Η Lady Gaga, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Παρίσι καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σε όλη τη Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα συνδικαλιστική πηγή, εργαζόμενοι από το διυλιστήριο και το λιμάνι απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Μασσαλίας, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ και άλλοι, ανάμεσά τους εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, το οποίο εξυπηρετεί εγχώριους και κοντινούς διεθνείς προορισμούς, την αυγή.

"Δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα για να πάνε στους χώρους στάθμευσης", δήλωσε ο Μεχντί Ρασίντ, στέλεχος του συνδικάτου CGT στο κοντινό διυλιστήριο Μπους-ντι-Ρον.

Το λιμάνι της Μασσαλίας παραμένει αποκλεισμένο, με 51 δεξαμενόπλοια να πλέουν στα ανοικτά.

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση Σαρκοζί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, ωστόσο η συμπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, δεν φαίνεται να πείθεται να υποχωρήσει, παρά τις προτροπές των σοσιαλιστών να "επιστρέψει στο διάλογο και να ακούσει την κοινωνία", κατά το Ζαν-Πιερ Μπελ, επικεφαλής της ομάδας του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γερουσία.

Οι εισαγωγές καυσίμων σημείωσαν νέο ρεκόρ χθες καθώς οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και στα λιμάνια δεν επιτρέπουν τη διανομή καυσίμων.

Περίπου το ένα τέταρτο των βενζινάδικων στη Γαλλία έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ απεργοί μπλόκαραν την παραγωγή σε δύο από τα τρία εργοστάσια υγροποίησης φυσικού αερίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Κοινωνικό μέτωπο κατά Σαρκοζί
Σε κατάσταση πολιορκίας η Γαλλία
Έβδομη ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία
Σε κλοιό κοινωνικής οργής