Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Λιβύης - Βενεζουέλας

Σειρά εμπορικών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας υπέγραψαν οι ηγέτες της Λιβύης και της Βενεζουέλας μετά το πέρας της επίσκεψης του Ούγκο Τσάβες στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, Jana,οι τέσσερις συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των μεικτών επενδύσεων, του εμπορίου και των θαλασσίων και αεροπορικών μεταφορών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, η Λιβύη σχεδιάζει να επενδύσει στη γεωργία της Βενεζουέλας, με την καλλιέργεια 750.000 στρεμμάτων αγροτικής γης.

Επίσης οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας, τα οποία προβλέπουν κυρίως την ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς της ενέργειας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Ο Τσάβες αναχώρησε από την Τρίπολη σήμερα το πρωί μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Λιβύη κατά την οποία είχε συνομιλίες με τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην Πορτογαλία, τελευταίο σταθμό μιας διεθνούς περιοδείας του, κατά την οποία επισκέφθηκε επίσης τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λιβύη
Βενεζουέλα