Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες κατά την απελευθέρωση των ομήρων σε εκκλησία της Βαγδάτης

Τελευταία ενημέρωση:

Έπειτα από έφοδο της ιρακινής αστυνομίας, απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούνταν σε καθολική εκκλησία της Βαγδάτης από ένοπλους. Οι δράστες είναι νεκροί, σύμφωνα με δηλώσεις Ιρακινών και Αμερικανών αξιωματούχων. Τριάντα επτά χριστιανοί σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν.

(Φωτογραφία αρχείου) (Φωτογραφία αρχείου) "Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και απελευθερώσαμε τους ομήρους", δήλωσε ο ταξίαρχος 'Αλι Ιμπραχίμ, διοικητής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στη νοτιοανατολική Βαγδάτη.

Επίσης σύμφωνα με αξιωματούχους στην επιδρομή σκοτώθηκαν επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν 15.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE) πίσω από την επίθεση βρίσκεται μία ομάδα του δικτύου της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ.

Η ομάδα των πέντε ενόπλων φορούσε γιλέκα με εκρηκτικά όταν εισέβαλε στην καθολική εκκλησία, που είναι από τις μεγαλύτερες της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας. Μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν περίπου εκατό άνθρωποι και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι οι οποίοι ήταν αραβικής καταγωγής και όχι Ιρακινοί σκότωσαν αμέσως τον ιερέα.

Το γεγονός της αστυνομικής εφόδου στην εκκλησία επιβεβαίωσαν Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι παρακολουθούσαν την επιχείρηση απελευθέρωσης από κάμερες σε ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι στο Ιράκ ζουν περίπου 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνής τρομοκρατία
Ιράκ
Για το ίδιο θέμα
Η Αλ Κάιντα πίσω από επίθεση σε εκκλησία στη Βαγδάτη