Ηλεκτρονική Έκδοση

Δημόσια συγγνώμη από το γιο του Ιζετμπέκοβιτς

Για τα εγκλήματα πολέμου μουσουλμάνων της Βοσνίας

Συγγνώμη ζήτησε ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς,εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας, για τους αθώους που δολοφονήθηκαν από το μουσουλμανικό στρατό της χώρας, κατά τη διάρκεια του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου.

Ο Ιζετμπέκοβιτς, γιος του ηγέτη των Βόσνιων Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό B92. "Όλα τα αθώα θύματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα", ανέφερε. Πρόσθεσε όμως ότι όσοι δολοφονήθηκαν από Μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια όλου του πολέμου είναι λιγότεροι από εκείνους που σφαγιάσθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους παραστρατιωτικούς μέσα σε μία ώρα.

Τάχθηκε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, λέγοντας πως "η Βοσνία - Ερζεγοβίνη έχει τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, δεν υπάρχει λόγος να πολεμάμε και να δημιουργούμε ο ένας στον άλλο προβλήματα, εκτός κι αν είμαστε Βαλκάνιοι ισχυρογνώμονες".

Ο Βόσνιος ηγέτης εκτίμησε ότι οι σχέσεις με τη Σερβία έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Πρότεινε την υπογραφή κοινής διακήρυξης, με την οποία οι δύο χώρες θα διαβεβαιώνουν ότι κοιτούν μπροστά. Εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί και με ηγέτη των Σερβοβοσνίων, Μίλοραντ Ντόντικ.

"Θα συνομιλούμε και θα συνεργαστούμε. Ο κ. Ντόντικ δεν θα συνεχίσει να δημιουργεί κρίση στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη λόγων συμφερόντων. Αν υπάρξει κρίση στη Σερβική Δημοκρατία δεν θα έρθουν επενδυτές, οι οποίοι είναι αναγκαίοι", είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βοσνία-Ερζεγοβίνη