Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο στόχαστρο του ιρλανδικού Τύπου η «παράδοση της χώρας»

Η Ιρλανδία υπέγραψε την παράδοσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που δέχθηκαν σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού τομέα της χώρας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σχολιάζει ο σημερινός ιρλανδικός Τύπος, προβλέποντας την επικείμενη πτώση της «υπεύθυνης για την χρεοκοπία» κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο Δουβλίνο Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο Δουβλίνο "Έπειτα από κατάφωρα ψεύδη δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση θα ζητιανέψει στις Βρυξέλλες, έπειτα από την χρεοκοπία της χώρας που προκλήθηκε από την πολιτική της", γράφει η Irish Sun.

"Μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται στο εξής τις υποθέσεις μας. Ωστόσο, μας μένει μία εξουσία: να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας μας. Το ΔΝΤ και η ΕΕ θα σώσουν την οικονομία μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας", γράφει το ιρλανδικό ταμπλόιντ.

Με τίτλο "Μία επονείδιστη παράδοση", η Irish Daily Mail καταγγέλλει "μία άνευ προηγουμένου παράδοση", με την οποία η κυβέρνηση "έθεσε τέλος στην 90ετή ανεξαρτησία" και "ύψωσε λευκή σημαία".

Εκ μέρους του συνόλου του Τύπου, οι Irish Times ζητούν την παραίτηση της "πολύ αντιδημοφιλούς" κυβέρνησης. "Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι αναγκαία για να τεθεί τέλος στο όνειδος. Ο (κυβερνών) συνασπισμός δεν θα αντέξει σε καμία περίπτωση μέχρι την άνοιξη", γράφει η εφημερίδα.

Η Irish Independent χαιρετίζει το γεγονός ότι "επιτέλους, κάποιος έχει τον έλεγχο της χώρας". "Δυστυχώς, αυτό ο κάποιος εκπροσωπείται από ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η παρουσία τους αποδεικνύει την αποτυχία στη διαχείριση των δικών μας υποθέσεων. Είναι σαφές, έχουμε χρεοκοπήσει", γράφει η εφημερίδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιρλανδία
Για το ίδιο θέμα
Στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και το Δουβλίνο