Ηλεκτρονική Έκδοση

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Για είκοσι θύματα κάνουν λόγο τα τοπικά δίκτυα

Τελευταία ενημέρωση:

Και οι οκτώ επιβαίνοντες στο ρωσικής κατασκευής μεταγωγικό αεροσκάφος που συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα στο Καράτσι με προορισμό το Σουδάν και φορτίο 31 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας είναι νεκροί, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μεγάλη φωτιά στο σημείο της συντριβής Μεγάλη φωτιά στο σημείο της συντριβής Οι επιβαίνοντες στο Ilyushin IL-76 ήταν Ρώσοι υπήκοοι.

"Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι η μια μηχανή του [τετρακινητήριου] αεροσκάφους είχε πιάσει φωτιά. Ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, αλλά συνετρίβη", δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

"Το αεροσκάφος είχε φθάσει από τη Φουτζάιρα των ΗΑΕ, και μετέφερε 31 τόνους υλικού αρωγής. Και τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι νεκρά. Ήταν Ρώσοι υπήκοοι", πρόσθεσε ο Τζορτζ.

Ένας εργάτης τραυματίστηκε καθώς το αεροπλάνο πέρασε πολύ κοντά σε κτίρια διαμερισμάτων όπου διαμένουν κυρίως απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού του Πακιστάν κι έπεσε και εξερράγη, προκαλώντας εκτεταμένη πυρκαγιά, σε κτιριακό συγκρότημα υπό κατασκευή. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν κάπου τέσσερις ώρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά και διασώστες έψαχναν ακόμα στα συντρίμμια για σορούς και τραυματίες.

Οι έξι σοροί που μεταφέρθηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι "εντελώς απανθρακωμένες και πέραν πάσης αναγνωρίσεως", δήλωσε ο Σεμί Τζαμάλι, επικεφαλής του νοσοκομείου Τζίνα.

Σύμφωνα με τα πακιστανικά τηλεοπτικά κανάλια, τουλάχιστον 12 ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν εκτός από τα οκτώ του πληρώματος. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα επίσης με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo οκτώ ως δέκα οικοδόμοι που πιστεύεται ότι κοιμούνταν στο ένα υπό κατασκευή κτίριο που διαλύθηκε αγνοούνται.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Express 24/7 έκανε λόγο για 10 νεκρούς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιοι είναι.

Αυτό είναι το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε τέσσερις μήνες στο Πακιστάν, μια χώρα 170 εκατ. κατοίκων όπου τα ταξίδια μεταξύ πόλεων γίνονται συνήθως με αεροπλάνα.

Το Ιλιούσιν είναι το δεύτερο αεροπλάνο που πέφτει μετά την απογείωσή του από το Καράτσι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Ο λόγος που ο κινητήρας του IL-76 πήρε φωτιά δεν είναι γνωστός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Πακιστάν