Ηλεκτρονική Έκδοση

Ένταλμα για τη σύλληψή του εξέδωσε η εισαγγελία - «Λείπω για δουλειές», υποστήριξε

Το έσκασε ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας

Τελευταία ενημέρωση:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σανάντερ,έφυγε από τη χώρα, αμέσως μετά την κατάθεση, από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, αιτήματος για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Το κροατικό κοινοβούλιο αποφάσισε να άρει την ασυλία του και η εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του. Ήταν όμως αργά.

Ο Σανάντερ είχε ήδη περάσει ανεμπόδιστος τα σύνορα με τη Σλοβενία. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα, περιμένοντας να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο.

Δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί του, στο κινητό. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Vecernji List, τους είπε ότι πραγματοποιεί επαγγελματικό ταξίδι και θα ανταποκριθεί στην κλήση της εισαγγελίας.

Εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού υπάρχουν καταθέσεις που τον μπλέκουν σε τρία σκάνδαλα. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, εικάζεται ότι το ένταλμα σύλληψης αφορά στην υπόθεση της Fimi Media.

Ο Νταμίρ Μιχάνοβιτς, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου ασφαλειών Croatia Osiguranja, κατέθεσε ότι ο πρωθυπουργός συνέσστησε το 2007 στους επικεφαλής 20 δημόσιων οργανισμών να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την εταιρία Fimi Media.

Η διευθύντρια της Fimi Media συναλήφθη και ομολόγησε ότι είχε υπεξαιρέσει χρήματα, , τα οποία στη συνέχεια έδινε στο φίλο της και επικεφαλής των τελωνειακών υπηρεσιών, Μλάντεν Μπάρισιτς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η spits έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αντε και στα δικα μας
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Φανταστείτε τι θα γίνονταν στην Ελλάδα, αν καταργούνταν η βουλευτική ασυλία, αν δεν παραγράφονταν ποτέ αδικήματα με το κλείσιμο της Βουλής, αν υπήρχε πραγματικό πόθεν έσχες, κτλ. Για τους πιλότους, τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά από τους οδηγούς Ι.Χ. Έτσι θα έπρεπε να είναι και για τους κυβερνώντες, όχι ανάποδα.
3 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Κι εκεί τον άφησαν να την κοπανήσει, όπως εδώ άφησαν την Αντωνία Ηλία του παραδικαστικού και τον Χριστοφοράκο της Ζήμενς.

Όταν ξέρεις πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί ένα σύστημα, τότε καλύτερα να αδειάζεις τον τόπο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
4 Ο/Η Ἴβαν Γιόκιτς έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ξεληθαργείτε - Ξυπνάτε!
Ὁ Ἀνθρώπινος Πολιτισμός εἶναι ἀπό ΑΡΧΗ τοῦ ΧΡΟΝΟΥ ἐκ Θεοῦ αὐτορυθμιζόμενο σύστημα.
Οὐδέν παραγράφεται ἀπό τὴν Ἄβατη - Ἀχειροποίητη Συμπαντική Μνήμη.

Τὸ ἔσκασε ὁ πρώην πρωθυπουργός τῆς Κροατίας. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=231864 091210.
Croatian Lawmakers Strip Immunity of Sanader, Who Left Country 091210 http://www.bloomberg.com/news/2010-12-09/croatian-lawmakers-strip-immunity-of-sanader-who-left-country.html

Ξυπνάτε ἀγαπητοὶ φίλοι μου 3ΓΠ http://gg2nd-press.blogspot.com/2010/10/3.html , http://gg2nd-press.blogspot.com/2010/07/3-10.html καὶ παντοῦ, ἐκπρόσωποι τῆς Τρόϊκας, Ἀντισυνταγματικοὶ Εἰσ’φορές, Ἐπιχειρηματίες, Τραπεζίτες, Στρατιωτικοί καὶ ἀνάλογα μετέχοντες στὶς καταχρηστικές Ὀργανώσεις μὲ Ἐθνικές Ἐγκληματικές Δημοσιονομικές καὶ εὐρύτερες πτυχές στὸν Δημόσιο Μεταβολισμό κτλ.
Μὲ ἕκαστες ὑποδομές http://gg2nd-press.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html οἱ παρόντες - ἐνεργοὶ ἄμεσα καὶ ἔμμεσα πολίτες – μετέχοντες στὸν Δημόσιο Μεταβολισμό θὰ συμβάλουν στὴν σταθερότητα, Ἐπιείκεια, Δεσμευτική Ἀμνηστία.
ΥΓ: Ἡ φυγή θὰ κάνει ταὴν μεταδοτητκότητα συντελεστική καὶ παραδώσεις μέσω Διακρατικῶν Ῥυπογόνων Συμφωνιῶν.
Εἶναι εὖχῆς ἔγον ὁ ἀγαπητὸς φίλος μου Ἴβο http://www.facebook.com/pages/Ivo-Sanader/28132953142?v=info νὰ παραδοθεῖ καὶ νὰ συμβάλει γιὰ σταδιακές ὑποδομές, σταθερότητα καὶ δεσμευτική ἐπιείκεια - ἀμνηστία.

Δόξα Πατρὶ καὶ Υιῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι· καὶ νῦν καὶ ἀεἰ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

Ἴβαν Γιόκιτς.
Συνεχίζεται…
Code© 091210.
http://gg2nd-press.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html
http://www.facebook.com/note.php?note_id=478893379724
5 Ο/Η nikos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλά, αν υπήρχε άρση της Βουλευτικής Ασυλίας στην Ελλάδα, δεν θα έμενε μέσα στη βουλή, σχεδόν κανένας. Φανταστείτε την εικόνα, Η βουλή άδεια σε ολομέλεια και στα έδρανα 5-6 κακομοίρηδες τίμιοι.
Α και οι βουλευτές του ΚΚΕ. Χα, χα, χα!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κροατία
Για το ίδιο θέμα
Συνελήφθη στην Αυστρία, ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας
Θα εκδοθεί στην Κροατία ο πρώην πρωθυπουργός Σαναντέρ
Κροατία: στη φυλακή πρώην υπ. Αμυνας για διαφθορά