Ηλεκτρονική Έκδοση

To Wikileaks στο enet.gr

Ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το mirror site του enet.gr για το Wikileaks.

Στη διεύθυνση http://wikileaks.enet.gr μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον κεντρικό διαδικτυακό κόμβο του Wikileaks, συμπεριλαμβανομένων των τηλεγραφημάτων που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων τηλεγραφημάτων το Wikileaks δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από πολλές πλευρές. Η Amazon, που φιλοξενούσε τις σελίδες του Wikileaks, επικαλέστηκε προβλήματα ασφαλείας που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις εναντίον του wikileaks.org  και προχώρησε στην "έξωσή" του. Το ίδιο συνέβη και με την EveryDNS, που εξυπηρετούσε τη δρομολόγηση προς το wikileaks.org, με αποτέλεσμα το τελευταίο να παραμείνει διαδικτυακώς ανέστιο για πολλές ώρες.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αρχικά με την ενεργοποίηση ενός κόμβου στην Ελβετία. Παράλληλα οι διαχειριστές του Wikileaks απηύθυναν πρόσκληση στη διαδικτυακή κοινότητα για τη δημιουργία mirror sites (δηλαδή κόμβων που λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα του βασικού site).

Πρόκειται για μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο προκειμένου η ίδια πληροφορία να διοχετεύεται ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές πλευρές. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των πληροφοριών υπό, πρακτικά, οποιεσδήποτε συνθήκες.

To mirror site του enet.gr τροφοδοτείται αυτόματα από τους διαχειριστές του Wikileaks. Υπολογίζεται πως σε όλο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερα από 2.100 mirror sites του Wikileaks.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Για το ίδιο θέμα
Αποφασισμένες να κυνηγήσουν τον Ασάνζ οι ΗΠΑ