Ηλεκτρονική Έκδοση

Στον... πάγο οι αερομεταφορές της Ευρώπης

Τελευταία ενημέρωση:

Χάος έχει προκαλέσει ο χιονιάς στις μεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου. Τα προβλήματα έχουν επηρεάσει τις πτήσεις σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές, ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων.

Χιλιάδες ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου και εκατοντάδες ακόμη στο Γκάτγουικ. Την Κυριακή δε θα υπάρξουν καθόλου αφίξεις στο Χίθροου και μόνο λιγοστές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις ακυρώνονται και στο Γκάντγουικ.

Παράλληλα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για την επικινδυνότητα των παγωμένων δρόμων σε Αγγλία και Ουαλία.

Περισσότερο χιόνι αναμένεται στην ανατολική Σκωτία και τη βορειοανατολική Αγγλία, όπου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10 εκατοστά και τα 20 εκατοστά σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η Μεγάλη Βρετανία είδε τα θερμόμετρα να φτάνουν τους – 5 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ένωση, Abta, περίπου τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί αναμενόταν να πετάξουν στο εξωτερικό αυτήν την εβδομάδα.

Τα αεροδρόμια Stansted, Luton, Exeter, London City, Aberdeen, Birmingham, Bristol και Southampton ανακοίνωσαν επίσης ότι θα υπάρξουν σήμερα καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Με δυσκολία διεξάγονται τα ταξίδια και στη Βόρεια Ιρλανδία, που πλήττεται από τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 25 ετών.

Χιονιάς πλήττει και το Βέλγιο

Τουλάχιστον 1.500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν και το χιόνι κάνει δύσκολη την κίνηση στους δρόμους.

Περίπου 2.000-3.000 επιβάτες που ταξίδευαν προς το Λονδίνο και οι πτήσεις τους είχαν εκτραπεί προς το Βέλγιο, πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι επιβάτες αυτοί προέρχονταν από 18 πτήσεις προς το Λονδίνο που εκτράπηκαν στις Βρυξέλλες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη. 

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται επίσης σε αεροδρόμια στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Βέλγιο